Sirdij veselīgais brokastu smūtijs

Arī sirds veselību būtiski ietekmē tas ko mēs ēdam un, vadoties pēc kardiologu ieteiktās Vidusjūras diētas holesterīna samazināšanai, ir svarīgi ēst vairāk svaigus augļus un dārzeņus, vismaz četrsimt gramu dienā. Un tāpēc mēs esam Jums sarūpējuši vitamīniem un uzturvielām bagātu recepti.

Smūtijs ir lielisks veids kā uzņemt lielu daudzumu vitamīnu un minerālvielu vienlaikus, kā arī tā pagatavošanai nav nepieciešams veltīt ilgu laiku.

Nepieciešams:

Visas sastāvdaļas rūpīgi sablendē, var pievienot ledu.

Spināti. Šie zaļie augi ir ļoti bagāti ar dzelzi, kalciju, mangānu un magniju. Tāpat tajos ir ļoti daudz A, K un vairāku veidu B vitamīnu. Kālijs un folijskābe, ko satur spināti, palīdz samazināt asinsspiedienu un saskaņā ar neseniem pētījumiem, vien spinātu porcija dienā samazina risku saslimt ar kādu no sirds slimībām par 11%.

Dateles. Lielisks enerģijas un šķiedrvielu avots. Dateles satur daudz dažādas minerālvielas, tai skaitā magniju A un B grupas vitamīnus un tās iesaka sirds un asinsvadu slimību profilaksei.

Apelsīns. Tajā esošais C vitamīns palīdzēs organismam uzsūktu spinātos esošo dzelzi, kā arī tajos ir augsts kālija daudzums.

Čia sēklas. Tās kalpo kā papildus enerģijas avots, pie tam viegli uzsūcas un sniedz sāta sajūtu. Tās satur neaizstājamās aminoskābes, poli nepiesātinātas taukskābes Omega-3 un Omega-6, vitamīnus un minerālvielas.

Avokado. To uzskata par vienu no veselīgākajiem produktiem pasaulē, jo avokado satur vairāk nekā 25 mūsu organismam būtiskas barības vielas. Tai skaitā magniju un kāliju, kas efektīvi palīdz novērst asinsspiediena paaugstināšanos. Kā arī avokado samazina “sliktā” un palielina “labā” holesterīna līmeni tavās asinīs.

Banāns. Tas ir lielisks enerģijas un šķiedrvielu avots, turklāt apmēram puse no šķiedrām, ko satur banāns, ir šķīstošas, tas nozīmē, ka, nokļūstot gremošanas traktā, tās uzsūc ūdeni un palēnina gremošanu, sniedzot tev ilglaicīgu sāta sajūtu. Banāni darbojas arī kā prebiotiķi, stimulējot labvēlīgo baktēriju veidošanos zarnās, kas ražo arī gremošanas fermentus, kuri palīdz absorbēt uzturvielas. Ir svarīgi, lai banāns ir nogatavojies, jo tad tas ir daudz veselīgāks mūsu vēderam. Nogatavojies banāns ir tāds kam krāsa ir izteikti dzeltena un uz mizas brūni apaļi punktiņi.