Lienes Sondores Vidusjūras receptes liepājnieku gaumē
Viegli pagatavojamas un gardas receptes, ko Pasaules Sirds dienas pasākumā Liepājā uztura speciāliste LIene Sondore gatavoja un degustēja kopā ar pasākuma apmeklētājiem.
Kabacīšu nūdeles ar zaļumu pesto liepājnieku gaumē:
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- zaļumi – baziliks, dilles, pētersīļi ( pēc izvēles) ~ 2 lielas saujas
- ķiploka daiviņa – 2gb – sarīvēta uz smalkas rīves vai saspiesta ķiploku spiedē
- olīveļļa ~ ½ glāzes
- šķipsniņa sāls
- medus pēc garšas
- svaigi spiesta citronu sula pēc garšas
Pagatavošanas gaita:
- Visas sastāvdaļas sablendē ar eļļu viendabīgā masā. Eļļas daudzumu variē atkarībā no vēlamās mērces konsistences.
2. Pēc garšas pievieno citrona sulu, ½ tējkaroti medu, sāli un ķiploku.
Pasniedz ar svaigajiem dārzeņu vai sakņu salātiem, kā piedevu pie rudzu maizes, sakņu zupām, gaļas un zivs ēdieniem.
Saldais šotiņš “Vējš matos”
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- ~2 ēdamkarotes pilngraudu pārslas /musli pēc izvēles – rudzu, miežu, auzas
- 1 ēdamkarote linsēklu
- 1 tējkarote upeņu ievārījuma
- rozīnes
- 200 ml jogurta bez piedevām
- ½ banāna – pēc izvēles
- šķipsniņa malta kanēļa
- dekorēšānai – ogas, svaigas. Ziemā izmantojam saldētas. Dekorē ar ābolu vai bumbieru šķēlītēm.
Pagatavošanas gaita:
Visas sastāvdaļas sakuļ blenderī. Sastāvdaļu daudzumu variē atkarībā no paredzēto porciju daudzuma.
Saldais našķis “Pupiņu trifeles”
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 2 glāzes vārītu pupiņu vai turku zirņu
- 1/5 glāzes smalki sagrieztu ‘žāvēto augļu ( var pievienot pēc izvēles)
- 4 -6 ēdamkarotes kakao pupiņu masai, plus nedaudz apvārtīšanai
- ~ 100 g kamas miltu
- medus pēc garšas
- nedaudz vājpiena
Pagatavošanas gaita:
Pupiņas sablendē, pievieno žāvētos augļus, medu, kakao un , ja masa ir bieza, nedaudz pienu.
Ar mitrām rokām veido mazas konfektītes. Apviļā kakao.