Lienes Sondores Vidusjūras receptes liepājnieku gaumē

Viegli pagatavojamas un gardas receptes, ko Pasaules Sirds dienas pasākumā Liepājā uztura speciāliste LIene Sondore gatavoja un degustēja kopā ar pasākuma apmeklētājiem.

Kabacīšu nūdeles ar zaļumu pesto liepājnieku gaumē:

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Pagatavošanas gaita:

  1. Visas sastāvdaļas sablendē ar eļļu viendabīgā masā. Eļļas daudzumu variē atkarībā no vēlamās mērces konsistences.
    2. Pēc garšas pievieno citrona sulu, ½ tējkaroti medu, sāli un ķiploku.
    Pasniedz ar svaigajiem dārzeņu vai sakņu salātiem, kā piedevu pie rudzu maizes, sakņu zupām, gaļas un zivs ēdieniem.

Saldais šotiņš “Vējš matos”

 Nepieciešamās sastāvdaļas:

 Pagatavošanas gaita:
Visas sastāvdaļas sakuļ blenderī. Sastāvdaļu daudzumu variē atkarībā no paredzēto porciju daudzuma.

Saldais našķis “Pupiņu trifeles”

Nepieciešamās sastāvdaļas:

 Pagatavošanas gaita:

Pupiņas sablendē, pievieno žāvētos augļus, medu, kakao un , ja masa ir bieza, nedaudz pienu.
Ar mitrām rokām veido mazas konfektītes.  Apviļā kakao.