Ar lielu liepājnieku atsaucību aizvadīta Pasaules Sirds diena

Lai kopīgi atzīmētu Pasaules Sirds dienu, šā gada 30. septembrī Liepājas Pētertirgū norisinājās izglītojošs un interaktīvs pasākums Liepājas iedzīvotājiem

Pasākuma ietvaros iedzīvotājiem bija iespēja izmērīt asinsspiedienu un pulsu, noteikt holesterīna un cukura līmeni asinīs, noteikt ķermeņa masas indeksu, kā  arī konsultēties ar kardiologu Valteru Stirnu par pārbaužu rezultātiem un saņemt bezmaksas izglītojošos materiālus par sirds un asinsvadu slimību profilaksi. Kopumā mērījumi tika veikti vairāk kā 100 interesentiem.

Tā kā veselīgs ēdiens ir viens no svarīgākajiem faktoriem, lai sirds būtu vesela, ikviens varēja piedalīties veselīga uztura gatavošanas meistarklasē kopā ar uztura speciālisti  Lieni Sondori. Tika pagatavoti un  degustēti trīs dažādi Vidusjūras ēdieni Liepājnieku gaumē, kuru gatavošanai produkti tika sagādāti turpat Pētertirgū no pašmāju ražotājiem.

Pirmajā meistarklasē aktīvi iesaistījās arī kardiologs Valters Stirna un, kad apmeklētāji tika pacienāti ar meistarklasē pagatavotajiem veselīgajiem našķiem, kardiologs devās tikties ar pasākuma dalībniekiem, lai pārrunātu mērījumu rezultātus.

 

 

Visu trīs pasākuma laikā gatavoto ēdienu receptes var atrast šeit.

Pasākums norisinājās Liepājas pilsētas pašvaldības projekta “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs.”  ietvaros sadarbībā ar pacientu biedrību ParSirdi.lv.

Kardiologi atgādina – lai izvairītos no sirds un asinsvadu saslimšanām un mazinātu infarkta un insulta risku, ir svarīgi zināt un regulāri pārbaudīt sirds veselības skaitļus: