Dr. Iveta Mintāle gatavo svētku maltīti kopā ar pacientiem
Svētki tuvojas, tāpēc kardiologi un pacientu biedrība ParSirdi.lv mudina atcerēties par sirds veselību arī, sēžoties pie Ziemassvētku galda. Lai atklātu jaunus veselīga uztura noslēpumus kardioloģe Dr. Iveta Mintāle tikās ar saviem pacientiem pirmssvētku maltītē, kuru kopīgi arī pagatavoja.
Pasākuma laikā Dr. Iveta Mintāle vairāk uzmanības pievērsa vienkārši un salīdzinoši ekonomiski pagatavojamiem ēdieniem, kas ieteicami, rūpējoties par sirds veselību. Pasākuma viesi kārtējo reizi guva apstiprinājumu, ka ēst veselīgi nozīmē arī garšīgi!
Pie vakariņu galda tika apspriesti veselīga dzīvesveida jautājumi, sirds veselības entuziasti dalījās savos atklājumos, kā labāk kustēties, efektīvāk vingrot, garšīgāk un veselīgāk ēst, bet nepārēsties un baudīt dzīvi.
Vēlot jaukus Ziemassvētkus arī Jums, Dr. Iveta Mintāle iesaka ģimeni iepriecināt ar vīnā gatavotiem bumbieriem:
- 4 lielie bumbieri
- 500 ml baltvīna
- 1 kanēļa standziņa
- 2 krustnagliņas
- 1 šķipsniņa kardamona
- 50 g žāvētu plūmju
- mandeļu skaidiņas
Vīnu uzsilda katlā. Kad parādās tvaiki, tos uzmanīgi aizdedzina (virs katla nedrīkst būt lietas, kas var aizdegties!!!).
Kad zilā liesma izzūd, vīnā liek nomizotas un iztīrītas bumbieru pusītes, visas garšvielas un žāvētās plūmes. Sautē apmēram 15 min, līdz vīna daudzums mazinājies uz pusi.
Bumbierus pārlej ar katlā esošo vīnu, tajā esošājām garšvielām un plūmēm. Pāri pārkaisa mandeļu skaidiņas. Pasniedz karstu.
Pāri var liet arī jogurtu ar apgrauzdētām auzu pārslām, ievārījumu, riekstus vai medu.
Skaistus svētkus vēlot, ParSirdi.lv